Zategnuta koža dekoltea i čvršće grudi

Kako bi vam koža dekoltea bila zategnuta preporučuje se zamrznuta limunada koju napravite tako da sok od jednog limuna pomiješate sa 2,5  dl vode i zamrznite u kockice.  Uzmite kockice te pređite preko kože dekoltea nekoliko puta uz lagani pritisak, a zatim natapkajte ručnikom.


Da bi vam grudi bile čvršće  napravite smjesu od 1 žličice vitamina E u tekućem stanju, dodajte 1 žlicu jogurta i jedno jaje. Takvu smjesu umasirajte na grudi, pokrijte ručnikom i držite 20 minuta.
Maska  koja je također  dobra za čvršće grudi: žlicu kukuruznog brašna pomiješajte sa malo vode, umasirajte kružnim pokretima na  grudi s time da izbjegavate dio oko bradavica koje možete namazati bademovim uljem te nakon par minuta isperite vodom.
Maska od jabuka je tradicionalan recept za učvršćivanje grudi, a radi se tako da izrežete 2 jabuke na sitne komadiće, dodajte malo mlijeka oko  3-4 dl, smjesu zakuhajte dok ne dobijete gustu smjesu. Nakon što se ohladila masku nanesite na grudi, ostavite da djeluje 15-ak minuta te isperite s vodom.
Hidroterapija je također korisna za održavanje čvrstoće grudi. Prilikom tuširanja naizmjenično puštajte toplu i hladnu vodu, uperite mlaz prema grudima te radite „osmice“. Time poboljšavate cirkulaciju, a voda na taj način masira i zateže tkiva.

Primjedbe