- 200 g zrnatog svježeg sira
- 300 g svježeg sira s malo masnoće
- 3 žlice škrobnog brašna
- naribana kora jednog limuna
- 125g šećera u prahu
- 150 – 200 g borovnicama
Priprema:
- Odvojite malo borovnica i šećera u prahu za ukrašavanje kolača.
- Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, oval obložite papirom za pečenje. Maslac neka bude mekan ali ne rastopljen.
- Kekse izmrvite pod prstima i stavite ih u posudu. Stavite maslac te sve dobro izmiješajte rukama. Dodajte zobene pahuljice. Smjesu rukama ravnomjerno utisnite na dno kalupa za pečenje. Stavite sve na stranu dok pripremate ostatak smjese.
- Od dva jaja razdvojite žumance od bjelanaca. Mikserom dobro usitnite zrnati i obični sir te u istu posudu dodajte cijelo jaje, žumance, škrobno brašno i limunovu koricu. Sve dobro izmješajte.
- Bjelancima dodajte sol pa istucite čvrsti snijeg. Postupno ga posipajte šećerom u prahu i miješajte dok masa ne postane sjajna. Umiješajte polovinu snijega u mješavinu od sira, a potom umiješajte borovnice i preostali snijeg.
- Stavite mješavinu u pripremljeni oblik i pecite 30 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici. Prekrijte kolač papirom snizite temperaturu na 160 stupnjeva još 60 minuta . Naknadno ostavite kolač 30 minuta u isključenoj pećnici, a vrata pećnice malo otvorite. Kada se ohladi, spremite ga u hladnjak do posluživanja.
- Kolač stavite na pladanj, ukrasite ga borovnicom i šećerom u prahu .
Dobar tek!
Primjedbe
Objavi komentar